Ultimele stiri
Important!
Perioada de depunere a conventiilor pentru stagiul de practica obligatoriu la programul de master se apropie. Procedura pare neclara sau dificila?
OPEN 4 Business vine in ajutorul tau!
Pentru o gestiune eficienta si optima a locurilor de practica, avem nevoie de ajutorul vostru in completarea acestui document pana la data de 28 februarie 2014.
Inregistrarea nu este facultativa, ci OBLIGATORIE PENTRU TOTI STUDENTII FABIZ, AN 2, CICLUL MASTER!
Rolul sau este de a reflecta situatia actuala a urmatoarelor grupe de studenti:
- cei aflati in cautarea unui stagiu de practica si care ar dori sa candideze in vederea obtinerii unui loc de practica prin intermediul OPEN 4 Business sau al BRIMES (Biroul de Relatii Interinstitutionale cu Mediul Economic si Social, ASE Bucuresti) ;
- cei care au efectuat deja un stagiu de practica, au derulat sau continua de deruleze un contract de munca pe perioada (ne)determinata;
- precum si a celor care doresc sa-si gestioneze singuri procesul de cautare a unui stagiu de practica.
Pentru mai multe detalii privind organizarea disciplinei de practica in cadrul FABIZ, va invitam sa consultati ghidul de mai jos.
Ghid Practica 2014 - FABIZ master
De retinut:
! Numarul minim de ore de practica - 280;
! Stagiul de practica trebuie sa fie efectuat in conformitate cu domeniul de specializare (economic).
Mai exact, nu sunt acceptate pentru echivalarea perioadei de practica stagiile efectuate in cadrul programelor de tip Work&Travel.
De asemenea, nu se echivaleaza decat stagiile de practica anterioare derulate pe baza unei conventii individuale de practica.
Pentru mai multe detalii, consulta metodologia de practica disponibila aici;
Documente necesare si procedura de urmat in cazul in care iti asiguri singur stagiul de practica:
1. - Conventia de practica, inclusiv ANEXA privind "Portofoliul de practica", (documentul complet poate fi descarcat de aici; insa anul universitar 2013-2014 aduce ca noutate ridicarea formularelor nominale direct de la secretariat) in 3 exemplare, completate, semnate si stampilate de catre organizatia in care vei efectua stagiul; pana la data de 14 martie, unul dintre exemplare va trebui returnat la secretariatul facultatii.
Aceasta trebuie depusa in cutia marcata cu eticheta "DOCUMENTE DE PRACTICA", aflata langa sala 4213, in Cladirea "Victor Slavescu".
- anexa "Portofoliu de practica" cuprinde si competentele dezvoltate/ce urmeaza a fi dezvoltate ca rezultat al stagiului de practica --> acestea se vor prelua
din fisa disciplinei practica disponibila aici.
2. - Caiet de practica (un model orientativ poate fi descarcat aici in engleza sau romana aici);
3. - Raport de practica (structura si formatul se pot descarca aici in engleza sau romana aici);
4. - Fisa de evaluare (descarca fisa in romana de aici) ce trebuie completata de catre tutorele desemnat tie de organizatie.
5.- Adeverinta de efectuare a stagiului de practica - un format propus de noi (in absenta unuia preferat de companie), gasesti aici.
Documentele 2, 3, 4 si 5 - se prezinta la sustinerea colocviului de practica.
-
Am efectuat deja un stagiu de practica pe baza unei conventii individuale de practica.
-
Am fost/ sunt angajat.
Ce pasi am de urmat?
Stagiul de practica poate fi echivalat in urmatoarele conditii:
A. stagiul realizat anterior a fost efectuat pe durata anilor de studiu din cadrul Facultatii de Administrarea Afacerilor (cu predare in limbi straine), respectand conditiile numarului de ore si specializarii, si avand la baza o conventie individuala de practica.
- in acest caz, pe langa respectiva conventie individuala de practica, celelalte acte necesare sunt:
1. adeverinta din care sa reiasa ca studentul a facut practica la respectiva companie (va include numele, prenumele, departamentul, elementele de identificare a organizatiei, semnatura si stampila in original, o caracterizare a studentului, a activitatii si contributiilor sale in cadrul organizatiei respective);
2. o copie a fisei postului detaliata ce va cuprinde date de identificare a studentului, cu semnatura si stampila in original (va putea echivala caietul de practica);
4. fisa de evaluare.
B. studentul detine in prezent un loc de munca si sunt indeplinite conditiile numarului de ore si ale specializarii.
- in acest caz, actele necesare sunt:
1. adeverinta de salariat (care va include numele si prenumele studentului, departamentul, elementele de identificare a organizatiei, semnatura si stampila in original, o caracterizare a studentului, a activitatii si contributiilor sale in cadrul organizatiei respective);
2. o copie a fisei postului detaliata ce va cuprinde date de identificare a studentului, cu semnatura si stampila in original (va putea echivala caietul de practica);
3. raport de practica ;
4. fisa de evaluare .
IMPORTANT:
! Toate actele de mai sus trebuie sa fie semnate si stampilate. Ele se prezinta in ziua COLOCVIULUI de practica.
! Inregistrarea in baza de date de aici conditioneaza insa intrarea in evaluare.
! Fisa postului va putea fi utilizata pentru echivalarea CAIETULUI DE PRACTICA.
-
Nu am detinut si nici nu detin un loc de munca.
-
Nu am efectuat anterior niciun stagiu de practica ce ar putea fi echivalat.
-
Nu reusesc sa-mi asigur de unul singur un stagiu de practica.
Ce pasi ar trebui sa urmez?
In acest caz, poti candida pentru obtinerea unuia dintre stagiile de practica oferite de catre partenerii FABIZ sau ASE, astfel:
a) candidezi pentru oportunitatile oferite de catre OPEN 4 Business (O4B) si partenerii sai (vezi pozitiile disponibile aici);
- pentru aceasta, asteptam CV-ul tau insotit de o scrisoare de intentie pe adresa open.for.business.excellence@gmail.com pana la data de 23 februarie 2014.
b) candidezi pentru oportunitatile oferite de catre Biroul de Relatii Interinstitutionale cu Mediul Economic si Social .
! in ambele cazuri, a) si b), sunt necesare aceleasi documente: conventie individuala de practica, caiet practica, raport practica, adeverinta si fisa de evaluare.
Dat fiind ca si acesti studenti trebuie sa se incadreze in termenul limita de depunere a conventiilor de practica (28 februarie 2014),
recomandam aplicarea pentru un stagiu de practica pus la dispozitie prin varianta a) sau b) pana la data de 23 februarie 2014.
!! IN CONCLUZIE:
Pana la finalul perioadei de practica, trebuie sa te asiguri de EXISTENTA SI/SAU COMPLETAREA urmatoarelor documente, pe care va trebui sa le prezinti in cadrul COLOCVIULUI de practica:
1. conventie individuala de practica sau adeverinta de salariat (dupa caz);
2. caiet de practica sau fisa postului detaliata, semnata si stampilata in original (dupa caz);
4. fisa de evaluare - se completeaza de catre angajator;
5. adeverinta de efectuare a stagiului de practica - un format propus de noi (in absenta unuia preferat de companie).
Sustinerea colocviului de practica (repartizarile pe comisii si programarea colocviului vor fi anuntate din timp aici)
Mult succes!
FAQ
1. Unde pot gasi metodologia de practica pentru programul de master?
Metodologia de practica pentru programul de master poate fi gasita aici.
2. Am avut deja o prima experienta de lucru in cadrul anilor de studiu din facultate. Mai este necesar sa efectuez un stagiu de practica?
Daca stagiul de practica efectuat indeplineste conditiile impuse de metodologie, atunci nu mai este necesar sa efectuezi un alt stagiu, iar cel realizat poate fi echivalat. Pentru aceasta este nevoie sa parcurgi pasii mentionati mai sus.
3. Care sunt cadrele didactice ce pot fi consultate vizavi de situatiile ce par sa se abata de la regula generala?
Master specializare - engleza: lect. univ. dr. Valentina Mihaela Ghinea - marti intre 10:30 si 16:30 la 4213
Master specializare - franceza: lect. univ. dr. Tatiana Segal
Master specializare - germana: lect. univ. dr. Diana Sandru
Master complementar - lect.univ.dr. Ionela Dumitru
- lect.univ.dr. Valentina Mihaela Ghinea - luni intre 16:30 si 18:00 la 4213.
4. Cate exemplare ale Conventiei de practica trebuie sa depun si unde?
Trebuie depuse in cutia de langa sala 4213 din cladirea "Victor Slavescu", 3 exemplare ale Conventiei de practica (inclusiv ANEXA privind Portofoliul de practica) semnate si stampilate de catre organizatia in care iti vei efectua stagiul de practica.
Important de retinut!
CONVENTIILE INDIVIDUALE DE PRACTICA VOR FI RIDICATE DE LA SECRETARIATUL FACULTATII prin intermediul SEFULUI DE GRUPA!
Toate specializarile vor fi instiintate prin intermediul cordonatorilor de practica vizavi de procedura de ridicare a conventiilor individuale de practica.